MMA

MMA

Mixed Martial Arts är en ultimat kampsport där alla stilar samsas i ett regelverk. Vi tränar stående fighting, nedtagningar, ground & pound och markkamp.
Vilka tränar MMA?
Alla som vill ha en fysisk träningsform där du får möjlighet att träna alla moment i modern kampsport. Du tränar efter dina förutsättningar oavsett fysik. Du måste vara 16år för att få träna MMA hos oss!
[framed_right img=http://www.kampsportcenter.com/wp-content/uploads/2011/12/Jim-Bergman-1-200×200.jpg] [heading size=4 style=alt]Hur ser träningen ut?[/heading]
I nybörjargruppen fokuserar vi på att du ska få en sån pass bra fysik, smidighet och kroppskontroll så att du är redo för den avancerade gruppen efter 6-12 månader. Vi drillar mycket markkamp med positioner, lås och strypningar. Stående så tränar vi främst på vår boxning och nedtagningar (brottning/judo).
I den avancerade gruppen återkommer alla grunder men vi tränar också på mer avancerade tekniker. Set-ups och kombinationer av alla moment vävs ihop så att du kan skapa ditt eget ”game”. Träningen här är fysiskt hård och vi sparras mycket.

[framed_left img=http://www.kampsportcenter.com/wp-content/uploads/2011/12/FKC-MMA-200×200.jpg]
Vi tränar alltid behärskat och sparras aldrig 100%, alltid med kontroll.
Kan jag få tävla?
Ja så fort din instruktör anser att du är redo. Efter första terminen är det vanligt att man tävlar i grappling/submission wrestling/bjj och senare kanske man provar på thaiboxning och shootfighting. När du behärskar alla moment i MMA kan du börja tävla i amatör-MMA.
De flesta som tränar tävlar aldrig. Vi pressar inte aldrig någon att ställa upp i tävlingar men om du väljer att ta steget kommer du få allt vårat stöd.